Hoe wij uw huis verkopen

 

Zo verkoopt Spans Makelaardij uw woning 


Spans Makelaardij begeleidt u tijdens het verkooptraject van begin tot eind. Uiteraard met als doel uw woning of appartement snel, vakkundig en tegen een goede prijs te verkopen.
Spans Makelaardij heeft dienstverlening en service hoog in het vaandel. Mede daarom is Spans Makelaardij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), het keurmerk van professionaliteit en kwaliteit.

Kortom: de makelaars van Spans Makelaardij zijn specialisten die het hele traject van aan- en verkoop van woningen of appartementen voor u begeleiden. Ze signaleren, adviseren en bemiddelen van begin tot eind voor U.

 

Duidelijke afspraken maken

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informatiegesprek waarin u samen met Spans Makelaardij duidelijke afspraken maakt. In een eerste gesprek leggen wij u het hele verkooptraject uit en krijgt u van ons een presentatie van wat wij allemaal voor u doen bij de verkoop van uw woning. Onze kosten worden in beeld gebracht en de opbrengst wordt besproken.

Vraagprijs bepalen

Het is belangrijk dat u een goede prijs voor uw woning vraagt. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Om tot de juiste prijs te komen, doet Spans Makelaardij grondig onderzoek. Uiteraard komen wij eerst uw woning inspecteren en letten dan onder andere op het onderhoud en de technische staat van uw huis. Daarnaast voeren wij kadastrale recherche uit en onderzoeken voor welke verkoopprijzen soortgelijke woningen in uw straat of buurt zijn verkocht. Maar Spans Makelaardij doet nog meer! Naast de kwaliteit van de woning zelf, kijken wij namelijk ook naar de ligging en de woonomgeving, de lusten en de lasten, de bijzondere bepalingen en de milieuaspecten. Tenslotte houdt Spans Makelaardij bij de bepaling van een verkoopprijs rekening met de marktsituatie: woont u in een gewilde omgeving en is er veel vraag naar uw type woning? Dit allemaal om te komen tot de prijs waar u het meest bij gebaat bent: een realistische vraagprijs.

Marketingplan opstellen

Goede marketing is essentieel. Het is niet alleen van groot belang dat zo veel mogelijk kopers weten dat uw woning te koop staat, ook de manier waarop dit wordt gecommuniceerd telt. Spans Makelaardij weet als geen ander in welke media u met uw woning het beste kunt adverteren. De keuzemogelijkheden hierbij zijn legio: van huis-aan-huis-bladen, flyers, speciale tijdschriften tot aan diverse internetsites toe. Daarnaast verzorgt Spans Makelaardij met plezier allerlei promotiemiddelen zoals een uitgebreide kleurenbrochure, een  ‘te koop’ bord voor in uw tuin en een fotopresentatie met plattegronden op internet. Alle woningen die bij ons te koop staan kunt u ook terugvinden op Funda.nl, de grootste en best bekeken website van Nederland. Wanneer uw woning in de verkoop gaat, wordt deze door ons aangemeld bij het NVM-netwerk. Een database waarin het woningaanbod van ruim 3.600 NVM-makelaars dagelijks wordt geregistreerd. Al onze collega’s zijn dus vrijwel direct op de hoogte van het in verkoop komen van uw woning, zodat zij ook hun klanten hierover kunnen informeren. Daarnaast gaan we op social media uw woning promoten. Via facebook, twitter en youtube attenderen we mogelijke kopers.

Woning verkoop gereed maken

Is alles voor de verkoop van uw woning geregeld, zorg er dan voor dat uw huis er ook netjes bij staat. De kijkers moeten bij uw woning direct het gevoel hebben dat het er prettig wonen is. Een complete verbouwing hoeft u hiervoor niet uit te voeren. Verhelp alleen wel kleine mankementen, zoals een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg er daarnaast voor dat de tuin er uitnodigend uitziet. Houdt u er tevens rekening mee dat bezoekers achter alle deuren willen kijken. Schroom uiteraard niet om Spans Makelaardij voor advies te vragen, per slot van rekening is het een onderdeel van ons werk.

Bezichtigingen begeleiden

Spans Makelaardij coördineert en begeleidt de bezichtigingen. Wij zijn de contactpersoon voor kandidaat-kopers. Zij kunnen bij ons terecht met al hun vragen. Via onze website kunnen zij een uitgebreide brochure downloaden of wij sturen deze op. Wij maken een afspraak maken voor een bezichtiging. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt Spans Makelaardij hiervoor een tijdstip vast. Na de bezichtiging krijgt u van ons verslag over de eerste indruk van de bezichtiger en geven we de afspraken die we hebben gemaakt aan u door.

Voortgang

Tijdens het verkoopproces wordt u regelmatig door Spans Makelaardij op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkoop. Wij vinden het belangrijk om af en toe bij elkaar aan tafel te zitten om de voortgang te bespreken. Tussendoor is er vaak telefonisch overleg. Daarnaast wordt u via statistieken van funda op de hoogte gehouden van bezoekersaantallen op deze site.

Onderhandelingen voeren

Als het moment er is om te gaan onderhandelen, kunt u eveneens vertrouwen op de ervaring van Spans Makelaardij. En dat is wel zo prettig. Wij kennen immers de klappen van de zweep en geven u advies. Maar let op: u beslist welke stap Spans Makelaardij zet. Een uitgebracht bod kan worden herroepen en indien gewenst worden vervangen door een hoger of lager bod zolang het niet door de andere partij is aanvaardt. Een uitzondering hierop is een bod waaraan een tijdslimiet voor de aanvaarding is gekoppeld. Dit kan niet worden herroepen. Tijdens het proces kunt u vertrouwen op onze expertise, jarenlange ervaring en deskundigheid.
Ondertekening van de koopakte

Nadat u met de koper overeenstemming heeft bereikt, stelt Spans Makelaardij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden vastgelegd. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten.

Naar de notaris

De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of paspoort naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en de nota van afrekening. Controleer altijd of de gegevens kloppen! Houdt u er daarnaast rekening mee dat de koper vóór de feitelijke levering het recht heeft uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Spans Makelaardij begeleidt u tijdens deze inspectie.
Vanaf 1 juli 2004 is de energiemarkt vrijgegeven. Spans Makelaardij zal samen met u de meterstanden noteren, u dient echter zelf zorg te dragen voor het tijdig doorgeven van de standen aan de desbetreffende instanties. Na de inspectie gaan wij samen met u naar de notaris.

De financiële afwikkeling

Op de datum die daarvoor is vastgelegd in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, indien van toepassing, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. Daarnaast zorgt de notaris voor de afrekening van de zakelijke lasten, zoals de onroerende zaakbelasting, maar ook voor de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van onze rekening. Het saldo dat overblijft, komt ten gunste of ten laste van u. In het geval u geld dient te betalen moet u ervoor zorgen dat dit voor de leveringsdatum op rekening van de notaris is bijgeschreven. Als u iets ontvangt dan wordt dit door de notaris overgemaakt nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster (meestal is dit één werkdag na de levering).

Bel ons op 088 - 30 30 900 en maak een afspraak!


Gratis waardebepaling en vrijblijvend verkoopgesprek? Klik hier om een afspraak te maken.

Spans Makelaardij, voor een doelbewuste aanpak.  
Woonboerderij verkopen of kopen? Ga naar www.hetbetereboerenerf.nl de specialist in woonboerderijen. 

betereboerenerf

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring